Training

Op dit moment traint er een enthousiaste en actieve club mensen. Niet iedereen is in het dagelijks leven rolstoel gebonden maar voor fanatiek sporten wel en stapt daarom voor een lekker, actief potje tennis in de rolstoel. De training wordt op zaterdagochtend gegeven door een ervaren maar vooral enthousiaste trainster bij Sportcomplex de Braken in Boxtel.  

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je weten of sporten iets voor jou is? Dan ben je bij ons op het goede adres. 

 We hebben 1 trainingsperiode die loopt van september tot en met mei. Heb je nog geen sportrolstoel? Maak je geen zorgen. We hebben diverse sportrolstoelen die je mag lenen.   

Wil je rolstoeltennis een keer uitproberen op zaterdagochtend, neem contact met ons op! 

Onze trainingslocatie

rolstoeltennis uniek sporten gehandicaptensport

Toernooien.... hoe zit dat?

Bij het rolstoeltennis kent men geen landelijke competitie, maar wordt er een ranglijst bijgehouden aan de hand van de resultaten van de toernooien die je speelt. Net als bij het valide-tennis zijn er bij het rolstoeltennis aparte klassen. Zo begin je in principe in de D-klasse en kun je opklimmen naar de C, B, second draw met als hoogste de main draw. Deze klassen zijn niet ingedeeld naar de aard van je handicap, maar naar de geboekte resultaten van de toernooien die je speelt.

De toernooikalender wordt elk jaar door de K.N.L.T.B. samengesteld. De kalender loopt vanaf februari en eindigt in oktober. De toernooien worden in een weekend door heel Nederland georganiseerd. De organisatie zorgt vaak voor overnachtingen, lunch en diner tegen een aantrekkelijk tarief.  Natuurlijk gaat het om de sportieve uitdagingen en resultaten, maar onderschat de gezelligheid van deze toernooien niet. 

Klik hier voor een overzicht van de rolstoeltennistoernooien.